transformaties, erfgoed en kantoren

Veel gebouwen maar ook civiele kunstwerken zijn toe aan een transformatie, uitbreiding of herbestemming. Levensduurverlenging is vaak een belangrijk doel van deze transformatieopgaven. studioSK werkt op het gebied van herbestemming en revitalisering van cultureel erfgoed. We hebben een rijke traditie van projecten waarbij historisch waardevolle bouwwerken op respectvolle wijze zijn getransformeerd. De architecten van studioSK koesteren historische bouwwerken en geven deze een nieuw leven en een nieuwe betekenis.

Bij de realisatie van aangename en publieksvriendelijke interieurs staat bij studioSK publiekskwaliteit voorop. Interieurs van kantoorcomplexen of scholen bieden leefruimte aan gemeenschappen. Door diversiteit te bieden, kunnen gebruikers zelf plekken opzoeken die hen aanspreken: bijvoorbeeld werkplekken, overlegruimtes, lobby’s, een restaurant of een auditorium. Aandacht voor de combinatie van verblijven en passeren, van individuele en collectieve ruimten, is de basis van onze interieur ontwerpen. We ontwikkelen concepten voor gebouwen en’ landschappen van ontmoeting’, met een juiste balans tussen zones voor rust, concentratie en activiteit.

Actueel is de transformatie van jong historisch erfgoed, zie hiervoor ook onze Golden Classics. We werken veelal aan transformaties op basis van bouwhistorische verkenningen of waardestellingen. Hieruit volgen criteria op basis waarvan we ontwerpkeuzes maken. We kennen nieuwe functies toe aan een gebouw of ruimte en organiseren opnieuw de logistiek. Dit doen we altijd in balans met behoud van de architectonische kwaliteiten van het erfgoed. Specifiek voor stationsarchitectuur is een selectie gemaakt van waardevolle stations, vastgelegd in ‘De Collectie’ door Bureau Spoorbouwmeester. studioSK is actueel betrokken bij ontwikkelvoorstellen van een aantal hiervan, zoals Amsterdam Centraal en Amstel, Doetinchem, Nijmegen en Groningen. Transformaties van waardevolle bouwwerken in waterstaatsarchitectuur van onze hand zijn Wolvega en Zwolle.

In veel projecten is sprake van transformaties van het interieur, zowel bij recente bouwwerken als bij cultureel erfgoed. Nieuwe vormen van werken liggen ten grondslag aan deze actuele ontwerpopgaven. In goed overleg met bestuurders en werknemers doet studioSK proposities en motiveert keuzemogelijkheden. Stap voor stap, in beeld en woord, lichten we die toe zodat alle betrokkenen zich uiteindelijk gekend weten in het eindresultaat. Dit is een belangrijke voorwaarde voor duurzaam gebruik en een positieve waardering van een interieur.

studioSK heeft oog voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en duurzaam beheer. Ook hebben wij de expertise het krachtenspel te organiseren waarin diverse stakeholders en belanghebbenden betrokken zijn. Via co-creatie en participatie integreren we uiteenlopende meningen en belangen in onze ontwerpen. Onze kracht ligt in samenwerking, vertrouwen en proceservaring. Ervaring met efficiënt werken op basis van vertrouwen is bij ons opgebouwd in projecten met innovatieve contractvormen, zoals Design & Construct.

meerminder info

toonverberg info

Loading