hoofdkantoor Movares

StudioSK heeft verschillende kantoren voor Movares gerenoveerd en ingericht volgens het concept “Het nieuwe Werken”. Het hoofdkantoor, de Daalse Kwint in Utrecht met 9.000 m2 BVO, is BREAAM gecertificeerd.

StudioSK heeft een interieurvisie op ‘De Nieuwe huiskamer van Movares’ ontwikkeld, waar medewerkers en klanten zich thuis kunnen voelen.  Het restaurant is vormgegeven als de huiskamer van de Daalse Kwint waarin eikenhout, gestoffeerde (zit)elementen, klassieke lampenkappen en Sanseveria’s als stijlelementen zijn gebruikt, die de huiselijke sfeer benadrukken. De bovenliggende kantoorlagen zijn zakelijker ingericht. De totale plint van de Daalse Kwint is  vrij toegankelijk en te huren voor en door derden. In het auditorium kunnen groepen tot 120 mensen worden ontvangen.

De kracht achter de visie is dat het totale kantooroppervlak efficiënter wordt benut en de inrichting flexibel is. Hierdoor zijn verbouwingskosten ook in de toekomst beperkt als de kantooropzet een organisatiewijziging moet volgen. Het inrichtingsplan is de vertaling van een duurzame oplossing voor het gebruik van het totale bouwvolume. Ook het bedrijfsrestaurant is volgens deze doelstelling opgezet: flexibel te gebruiken buiten de vaste horeca en kantooruren om.

StudioSK heeft de ontwerpen vastgelegd in DO-tekeningen, werktekeningen, bestekken, afwerkstaten, wandenrenvooien, verlichtingsplannen en meubeltekeningen voor speciaalwerk. De ontwerpen zijn tot stand gekomen in samenwerking tussen architect en bouwkundigen en E&W specialisten van Movares. Na aanbesteding is er een bouwteam gevormd waarin StudioSK een begeleidende rol heeft gespeeld.

meerminder info

Opdrachtgever
Movares

Projectinrichter
Gispen/Desque

toonverberg info

hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares
hoofdkantoor Movares