Koninklijk Instituut voor de Tropen: Souterrain

Voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) werken we op moment aan diverse opgaven. De transformatie van het souterrain, diverse pantry's, studies naar de ontwikkelmogelijkheden van nu nog onbenutte ruimten en diverse interieuradviezen voor dit grote Rijksmonumentale gebouw.

Gezien de omvang van het gebouw is er in de loop der jaren veel aangepast. Dit is vaak projectgewijs gedaan, waardoor er weinig samenhang is tussen de verschillende projecten. De komende jaren zal het KIT de nodige veranderingen ondergaan. We streven er daarom naar om met de verschillende ingrepen geleidelijk aan meer samenhang in het gebouw aan te brengen.

KIT medewerkers
In dit deel zullen in principe de medewerkers van het KIT worden ondergebracht. Dit deel zal bestaan uit kantoren, vergaderruimte, een professionele keuken en ontmoetingsruimten. De twee ontmoetingsruimten zullen voor mensen uit het gehele gebouw beschikbaar komen. Deze ruimten bevinden zich onder de Mauritszaal en de Marmerenzaal. Ook hier zullen we weggevallen monumentale waarden weer zoveel mogelijk terugbrengen. Plafonds worden verwijderd, monumentale bogen worden geopend, metselwerk wordt schoon gemaakt en er worden een aantal grote puien vervangen door puien die meer recht doen aan het monument.

Voor dit project werken we in ontwerp- en bouwteam verband samen. Het ontwerpteam bestaat uit Draaijer & Partners, studioSK en S2H ingenieurs. Het bouwteam bestaat uit dezelfde partijen aangevuld met Aannemer ATOP uit Waalwijk, Staal Dekker en Ronday installateurs voor de E-installaties en Limpid Blue voor de W-installaties.

Voor andere werkzaamheden van studioSK in het KIT (ImpactHub en pantry's) zie deze pagina

meerminder info


toonverberg info

verbinding tussen kantoren en kantine hersteld
werkplekken in een voormalige opslagruimte
kantine met oude muurschilderingen
werkplekken in souterrain
monumentale gang