knooppuntontwikkeling

Door de urgente trends van nu als klimaatadaptatie, verstedelijking, energietransitie en het bereikbaarheidsvraagstuk wordt de bebouwde omgeving steeds complexer. Wij geloven in de meerwaarde van een integrale benadering van deze ruimtelijke complexiteit. Zo wordt onze leefomgeving nog duurzamer, veiliger, beweegvriendelijker, klimaatadaptiever én gezonder ingericht. Deze visie verwezenlijken we door continu te schakelen tussen verschillende schalen en omgevingen in onze projecten omtrent gebieds- en knooppuntenontwikkeling.

Wij zien meer potentie in knooppunten ter bevordering van duurzame mobiliteit dan alleen een overstappunt of mobihub. Knooppunten zijn namelijk ook verblijfplaatsen en bestemmingen in stad of dorpWij zien dan ook op veel meer plaatsen knooppunten in onze ruimtelijke omgeving ontstaan dan nu het geval is. Niet alleen in de oude binnensteden, winkelgebieden of stationslocaties, maar ook in woonwijken, OV-haltes, bij bedrijven en kantoorparken en tevens op strategische plaatsen in het landelijk gebied. Wij bieden veel ervaring met het organiseren, toetsen en vormgeven van zowel complexe knooppunten zoals Schiphol en Rotterdam CS, maar ook voorstadhaltes zoals Putten, Beek Elsloo en Dordrecht Zuid. Een kleine greep uit onze werkzaamheden zijn onder andere het ontwerpen van stationsomgevingen, het opstellen van regionale knooppuntenvisies en het vormgeven van integrale workshops ter ondersteuning van een op te stellen ontwikkelstrategie.

Door de jaren heen heeft studioSK een ruim portfolio opgebouwd in gebiedsontwikkeling. Projecten waarin stedenbouw, (landschaps)architectuur en andere vakdisciplines ruimtelijk en functioneel samen komen. Zowel in stedelijke context met veel dynamiek, als in een rustige landelijke- en dorpse setting. Daarbij worden op maat gemaakte ontwerpen geleverd passend bij de plek, en de gebruikers van die plek. Van een herinrichting van een klein dorpsplein tot aan grootschalige masterplannen, van woonwijken tot aan levendige stadscentra.

meerminder info

toonverberg info

Loading