Bike Talks over High-end fietsenstallingen

We pakken steeds vaker de fiets. Om te voorkomen dat de openbare ruimte dichtslibt met een zee aan geparkeerde fietsen is een veilig en comfortabel alternatief nodig. In een stad waar de fiets steeds belangrijker wordt zijn goede high-end fietsenstallingen een noodzaak. Voor de publiekskwaliteit van voetgangersgebieden rond urban hotspots is dit een must. Maar wat is hiervoor nodig en wat komt er bij kijken? Architect Dmitri Levin van studioSK gaf in het kader van kennis delen afgelopen vrijdag hierop zijn visie in de Bibliotheek Neude.

Architectuurcentrum Aorta organiseerde aan de vooravond van de dag van architectuur de Bike Talks. Uit vier verschillende invalshoeken werd het fietsthema besproken. Dit leverde een inspirerende avond op met nieuwe inzichten. Aan de hand van zijn ontwerp voor  de fietsenstalling House Modernes presenteerde Dmitri de ontwerpprincipes en uitdagingen voor het ontwerpen van deze high-end fietsenstallingen. Je ziet dat hierbij ook steeds vaker meer faciliteiten worden aangeboden. In House Modernes zijn er bijvoorbeeld een (miva)toilet en verschoningsruimte opgenomen en kan je een buggy lenen. StudioSK heeft een unieke ervaring vanuit het ontwerpen van het fietsparkeren op intensief gebruikte locaties, zoals winkelgebieden en stations maar ontwikkelt ook visie op de potentie van hubs als satelliet-stallingen.

Fotografie: Rindert van den Toren

Vergelijkbare projecten:

Fietsenstalling House Modernes

Fietsenstalling Mahlerplein

Fietsenstalling Zuidplein

Zuidpleinstalling

Ondergrondse fietsenstallingen

Fiets- en autoparken