verkeersbruggen

In onze Hollandse (stads)landschappen zijn verkeersbruggen beeldbepalende oriëntatiepunten. Ze markeren een kruising van landschappelijke elementen en infrastructuur. Bij het ontwerp speelt de ‘landmark’ kwaliteit vaak een rol. Behalve de functionele verbinding fungeren bruggen als ‘stadspoort’ of ‘venster op het landschap’. Hierbij zijn ambitie, budget, en ruimtelijke verschijning aan elkaar gerelateerd.

Daarnaast ontwikkelt studioSK elk brugontwerp in nauwe samenhang tussen techniek en context.  Wij houden van de logica van een constructie, de leesbaarheid van hoe iets in elkaar is gezet; bescheiden waar gewenst, expressief waar zinvol, innovatief in materialisatie, en altijd rank en elegant. We hebben specifiek aandacht voor sociale veiligheid en de individuele gebruiker. Oriëntatie, overzicht en goede verlichting zijn basisthema’s om een sociaal duurzaam ontwerp te realiseren.

Vanzelfsprekend is in onze infratectuur naast maakbaarheid continu aandacht voor de beheersaspecten en (life cycle)kosten van het project. Wij ontwerpen volgens de meest actuele inzichten en onze ontwerpen zijn door het gebruik van de techniek als basis tijdloos in hun vormgeving met gepaste ambiance.

meerminder info


toonverberg info

Ramspolbrug Kampen
Ramspolbrug Kampen
Vredenburgbrug Utrecht
Vredenburgbrug Utrecht
Brug Loenersloot
Brug Loenersloot
Brug Breukelen
Brug Overeind
Brug Rijnvliet Utrecht
Brug Merwedekanaal Utrecht
Tuibrug Zevenaar
Tuibrug Zevenaar
Tuibrug Zevenaar
Brug Tilburg
Brug sluis Weurt
Brug Zutpen
Brug Zutpen
Brug Zutpen
Brug Zutpen
Brug Zaandam
Brug Haarlem
Brug Zaandam