Start bouw fietsenstalling Dordrecht

Het is zover! Aan de zuidzijde van het station in Dordrecht is gestart met de bouw van de nieuwe fietsenstalling ontworpen door studioSK. Op locatie waren meewerkende partijen aanwezig voor de starthandeling van de bouw. De stationsnaam en klok, die hergebruikt gaan worden, werden van de bestaande kap verwijderd door Frederik Zevenbergen van de Provincie Zuid-Holland, wethouder Rik van der Linden en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail.

Hergebruik is één van de hoofdthema’s van de fietsenstalling. Het paviljoen-achtige gebouw heeft een helder en rationeel constructie-principe en is in- en uitbreidbaar met het oog op de veranderende stationsomgeving in de toekomst. Het gebouw is compleet demontabel. Alle verbindingen zijn losmaakbaar en zelfs de afwerklagen van de vloeren zijn later gemakkelijk te verwijderen. Voor de verschillende onderdelen worden door de aannemer materiaalpaspoorten opgezet. Op die manier is het goed mogelijk de materialen in de toekomst her te gebruiken.

Meer weten over het ontwerp? Kijk dan hier