Onderdoorgang Terwellegang het mooiste Zeeuwse bouwproject van 2021?

Ieder jaar wordt in Zeeland de Zeeuwse Architectuurprijs uitgereikt, deze prijs beloont realisaties van 2020. De de commissie Zeeuwse Architectuur Prijs heeft de vernieuwde stationsomgeving naar ontwerp van studioSK inclusief de onderdoorgang Terwellegang aangedragen voor de Zeeuwse Architectuur Publieksprijs.

Herinrichting stedelijke omgeving met groen

De nieuwe onderdoorgang Terwellegang verbindt op een aantrekkelijke manier beide zijden van het spoor. Het voorheen grauwe, steenachtige stationsgebied is sterk vergroend. Zo staan er op het stationsplein veel plantenbakken met zitjes waar scholieren, werkenden en reizigers even lekker kunnen zitten. Fietsers en voetgangers kunnen zich veilig over de onderdoorgang verplaatsen over het fiets- en voetdek.

Lees hier meer over het project.

We maken met het ontwerp kans op de publieksprijs. Deze wordt op 18 juni, de dag van de architectuur, uitgereikt. Mocht je willen stemmen op ons project? Dat kan tot donderdag 17 juni 19.00 uur via de volgende linkt: STEM op de nieuwe onderdoorgang Terwellegang

fotografie: Suzan Fotografie