Metamorfose station RAI bijna voltooid – fietsenstalling nu open!

Het vernieuwde stationscomplex Amsterdam RAI zal straks in eind april officieel geopend worden, maar de fietsenstalling is nu al open voor het publiek.

De kwaliteitssprong in uitstraling en comfort is in het hele stationscomplex terug te vinden. Ook de bewaakte fietsenstalling is er na de metamorfose integraal onderdeel van. Deze is gemoderniseerd en uitgebreid met een glazen serre. Ze heeft een directe en comfortabele verbinding gekregen met de stationshal.

station Amsterdam RAI gevel fietsenstalling

Door de glazen gevels hebben het station en de stalling een sterk visuele relatie met de omgeving gekregen, met een positief effect op de sociale veiligheid en natuurlijke oriƫntatie en wayfinding. Het station is gerealiseerd naar ontwerp van Movares, dat dit tot en met bestek gemaakt heeft in opdracht van Metro en Tram van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met ProRail en de gemeente Amsterdam.

Als je eenmaal binnen bent in het kleurrijke interieur, blijf je verder droog en uit de wind. Het totaal is gerealiseerd volgens het masterplan dat ontwikkeld is door projectarchitect Paul van der Ree van studioSK, Movares, die zelf ook in Amsterdam woont.De stalling is bewaakt en je kunt je fiets elke eerste 24 uur gratis stallen. Ze biedt plaats aan ruim 1.650 fietsen en je kunt hier nu ook terecht voor OV-fiets.

fietsenstalling Amsterdam RAI

 

Vergelijkbare projecten:

Fietsparkeren

Regionale stations

Transformaties en erfgoed