Almere Pampus kandidaat voor versnelde woningbouw

D66 en CDA halen plan IJmeerverbinding uit de kast. Er moeten snel 25.000 woningen gebouwd worden in Almere Pampus. Dit om de nijpende woningnood in de metropoolregio Amsterdam te lenigen, zo luidt het voorstel van D66 en CDA. Voorwaarde om dit plan tot een succes te maken, is dat er een nieuwe OV-verbinding tussen Almere en Amsterdam komt, zo stellen beide regeringspartijen. Daarmee is de studie van studioSK/Movares naar deze IJmeerverbinding weer actueel. Beelden van onze plannen waren 18 februari weer te zien in het NOS Journaal.

De ruimtelijke kwaliteiten van verschillende brugtypen zijn hierin door onze architecten Edwin Megens en Paul van der Ree verkend en verbeeld. Behalve een aantal verschillende brugtypen is ook een combinatie van een lage brug en een gedeelte tunnel als variant bestudeerd. De visuele impact is te zien in een aantal fotorealistische inpassingen vanuit verschillende standpunten langs het IJmeer.

IJmeerlijn - Amsterdam Almere - station

IJmeerlijn - Amsterdam Almere - station 2

Vergelijkbare projecten:

IJmeer brug

Infrastructuur

Verkeersbruggen