Tramsimulator GVB

Naar aanleiding van de simulatoren die Movares voor het Railcenter te Amersfoort heeft ontworpen en geleverd kregen we de vraag van het GVB Amsterdam om ook een dergelijke simulator voor hun te maken. De simulator in het Railcenter is gemaakt om treinmachinisten op te leiden, die voor het GVB is geschikt voor trambestuurders.

Het ontwerp voor beide simulatoren is opgebouwd uit dezelfde componenten. De simulator voor het GVB is gebaseerd op een hoofdschaal van de simulator voor de trein. De componenten aan de zijkanten zijn aangepast voor het simuleren van een tram. Dit product wordt geheel door een robot in 3D uit kunststof geprint. Na een kleine nabehandeling wordt de door Movares Visuals ontwikkelde software in de simulator aangebracht. De bestuurdersstoel zal op een motion platform worden aangebracht, waardoor de simulatie compleet kan worden gemaakt. De tramsimulator zal half oktober door het GVB in gebruik worden genomen.

Tramsimulator