Opening Railcenter Amersfoort met 3d kunststofgeprinte 3D-FAME Simulator

15 juni is door staatssecretaris Sharon Dijksma het Railcenter in Amersfoort geopend. Het paradepaardje van het Railcenter was de 3D-FAME simulator, waarvan de software door afdeling ‘Virtual Experience’ van Movares de software ontwikkeld is. Met het door studioSK in samenwerking met 3D Robotprinting ontworpen carrosserie heeft de software een gezicht gekregen.

De carrosserie is 3D geprint in kunststof, voorzien van tablets, beeldschermen handels en pedalen. waarna deze op een door software aangestuurd motion platform geplaatst is.

Het bijzondere aan de simulator is dat bij nieuwe releases van de software ‘de oude I-phone’ niet ‘weggegooid’ hoeft te worden. De software update kan door Movares worden geüpdate en verzorgt hiermee niet alleen de software en de carrosserie, maar ook het onderhoud naar de toekomst toe.

Met de simulator zullen door de NS uitgebreid testen gedaan worden naar bedieningsgedrag van machinisten in treincabines. In het najaar zal de simulator uitgebreid worden met eye-trackers.

Tijdens de opening was grote belangstelling voor de simulator.