studioSK bouwt: de Uithoflijn (update)

studioSK heeft een drietal technische gebouwen en de inpassing van de Uithoflijn ontworpen. Deze nieuwe lijn wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van het Utrechtse Science Park. Vanaf 2018 rijdt de tram in 17 minuten van Utrecht CS naar De Uithof. Projectorganisatie Uithoflijn realiseert de tramlijn in opdracht van Bestuur Regio Utrecht en de gemeente Utrecht. Aannemer BAM tekent voor de uitvoering (VPT Versteeg voert de gevel uit), Arcadis werkt de gebouwen in overleg met studioSK namens de aannemer uit. Architecten Tjerk van de Lune en Peter Heideman van studioSK tekenden voor het ontwerp.

uithoflijn-utrecht-architect-tjerk-van-de-lune-studiosk-movares-bouw-9
Gelijkrichter Universiteitsweg Utrecht
uithoflijn-utrecht-architect-tjerk-van-de-lune-studiosk-movares-bouw-7
De sinusgolf van wisselstroom wordt al goed zichtbaar
uithoflijn-utrecht-architect-tjerk-van-de-lune-studiosk-movares-bouw-8
knap staaltje vakwerk!
architect-tjerk-van-de-lune-onderstations-uithoflijn-studiosk-movares-2
Zo gaat het gebouw er straks uitzien.

De werkzaamheden zijn al geruime tijd bezig en beginnen na het grond- en railwerk nu ook bouwkundige contouren te vertonen. De gevel van de gelijkrichter Universiteitsweg wordt op moment door VPT aangebracht. Het zal nog even duren voordat de gevel zijn uiteindelijke roestige kleur zal krijgen. De fundering voor het gelijkrichterstation aan de Sorbonnelaan ligt er inmiddels in. Via deze site houden we u door middel van foto’s op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze gebouwen. Wilt u meer weten? Klik dan op de projectpagina.

Uithoflijn-Utrecht-architect-Tjerk-van-de-Lune-studioSK-Movares-bouw-2
Gelijkrichter Sorbonnelaan Utrecht