P+R Uithof

Utrecht

De Uithof in Utrecht heeft er een markant gebouw bij. Een nieuw transferium nabij het knooppunt van de A27 en A28 voorziet in een comfortabele en droge overstap tussen auto en hoogwaardig openbaar vervoer (Uithoflijn) richting De Uithof (Universitair Medisch Centrum, Hoge School en Universiteit Utrecht) en het centrum van Utrecht.

De eindhalte van de Uithoflijn is integraal onderdeel van het gebouw op maaiveldniveau. Onder alle parkeerlagen, ligt een openbaar plein met halteplaatsen. Winkelruimten, een fietsenstalling, een groene inrichting met Ginkobomen en een klimwand voor het Universiteitssportcentrum Olympos versterken de publiekskwaliteit van dit plein.

Het gebouw kenmerkt zich door de geknikte vorm en hellende vloeren met enkele verdiepingen met ‘overhoogte’. In het hart bevindt zich het atrium; het oriëntatiepunt en de centrale verkeersruimte van het publieksplein naar de verdiepingen. Het open karakter, de vorm van de trappartijen en de aanwezige bomen in het atrium maken het tot een aangename verblijfsruimte.

Het transferium is ontworpen door architectencombinatie studioSK en KCAP Architects & Planners.

meerminder info


toonverberg info

P+R Uithof
P+R Uithof
P+R Uithof
P+R Uithof
P+R Uithof