maankwartier Heerlen

Het Maankwartier in Heerlen is een bijzonder stedenbouwkundig project waarbij onze studio de visie van kunstenaar Michel Huisman heeft helpen realiseren. Hierin zijn twee stadsdelen met elkaar verbonden, elk met een eigen ontwikkeling en karakteristiek; historisch en industrieel, arm en rijk. De verbinding, die ook over de sporen loopt wordt gelegd door een opeenvolging van drie levendige pleinen en een architectuur vol referenties naar de rijke historie van de stad.

Het geheel heeft een poëtische inslag met een 'on-Hollandse' uitstraling. De cross-over tussen kunst, architectuur en stedenbouw leverde een interessant proces en een spectaculair resultaat op. Maankwartier is niet alleen voor heel veel mensen dè manier om van het ene stadsdeel naar het andere te gaan, maar vooral ook een plek om te bezoeken en te verblijven. De route door het complex heen voert door groene binnenhoven met verrassende doorkijkjes en afwisselende gevelbeelden.

Van droom naar realiteit hebben we vanuit studioSK samen met Huisman een haalbaarheidsstudie verricht, een Masterplan en Beeldkwaliteitsplan opgesteld en werkten we gezamenlijk de eerste schetsmaquettes zo getrouw mogelijk uit tot een schetsontwerp en voorlopig ontwerp voor alle bebouwing van woningen, winkels, kantoren, parkeergarages, een hotel en het nieuwe station.

meerminder info


toonverberg info

maankwartier Heerlen
maankwartier Heerlen
maankwartier Heerlen
maankwartier Heerlen
maankwartier Heerlen