nieuwe Heemstederbrug

De nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij de Plofsluis in Nieuwegein, naar het architectonisch ontwerp van studioSK, is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2016 in de categorie ‘Infrastructuur’.

zie: www.nationalestaalprijs.nl

De nieuwe fietsbrug tussen Nieuwegein en Houten is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat zich over 85 km uitstrekt van Muiden tot aan de Biesbosch. De fietsbrug is tevens onderdeel van de provinciale snelfietsroute van Houten en Nieuwegein naar Utrecht-West en Maarssen voor woon-werk- en schoolverkeer. De 220 meter lange brug is uitgevoerd in hogesterktestaal en is daardoor in verhouding tot de hoofdoverspanning (145 meter) extreem slank (1:53).

HSM is hoofdaannemer van het werk in een bouwcombinatie met Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam (engineering), Jos Scholman Nieuwegein (GWW), ORelse (landschap) en StudioSK/Movares (architectuur). Het Design, Construct & Maintenance-contract bood voor de bouwcombinatie de ideale mogelijkheid om onze ideeën, kennis en kunde optimaal in de praktijk te brengen. In essentie is in het project de ideale synergie tussen landschap, architectuur, constructie, onderhoudbaarheid en materiaaleconomie met meerwaarde voor de cultuurhistorische context gerealiseerd.

meerminder info


toonverberg info

nieuwe Heemstederbrug
nieuwe Heemstederbrug
nieuwe Heemstederbrug
nieuwe Heemstederbrug
nieuwe Heemstederbrug