Circulair bouwwerk Station Dordrecht klaar voor montage

In de fabriekshallen van Broeze en De Groot Vroomshoop wordt hard gewerkt aan de productie van alle stalen en houten componenten voor het nieuwe bouwwerk aan de parkzijde van het station. Als een bouwpakket liggen de elementen klaar. Volgende week zal gestart worden met het opbouwen van de geprefabriceerde elementen op locatie.

Het paviljoen-achtige gebouw heeft een helder en rationeel constructie-principe. De constructieve opbouw en architectonische expressie vallen samen. Het gebouw is compleet demontabel en remontabel, op de fundering na. Verbindingen zijn veelal losmaakbaar; op die manier is het goed mogelijk de materialen in de toekomst te hergebruiken. “Functioneel en doelmatig – duurzaam, toekomstvast en toonbeeld van circulaire ambitie”, zo omschreven de opdrachtgevers het nieuwe bouwwerk naar ontwerp van studioSK / Movares in 2020.

Het architectonisch vocabulaire van een luchtig, open paviljoen past perfect op de prachtige locatie van het park. Straks is er sprake van een goed zichtbare, uitnodigende en veilige entree met stalling.

Volgens de huidige planning zal het gebouw eind van dit jaar opgeleverd worden door aannemer Hegeman.