De laatste hand wordt gelegd aan de bediencentrale

 Inmiddels is het bijna zo ver, de oplevering van de bediencentrale. Een project waar wij als team al vanaf de eerste schetsen bij zijn betrokken. Het blijft bijzonder om te zien hoe we samen met onze opdrachtgever van eerste ideeën hebben gewerkt naar een integraal ontwerp waar je straks doorheen kunt lopen. Lijkt jou dat ook leuk? Zaterdag 8 juni is de bouwplaatst open van 10.00 tot 15.00 uur op de dag van de bouw. Wij zijn er in elk geval bij! Zien we jullie daar?

studioSK en VANDELUNE hebben een nieuwe bediencentrale aan de kust van Scheveningen ontworpen. Zij namen de maritieme functie als uitgangspunt. Het gebouw aan de havenmond bestaat uit een sokkel met daar bovenop een uitkragend ‘schip’. De locatie heeft een bijzonder karakter. De bediencentrale ligt namelijk op de scheidingslijn van de recreatieve boulevard en de lager gelegen vissershaven met een industrieel karakter. Dit vraagt om een specifieke gebouwtypologie die deze twee werelden verenigd. Aan de werkkade is het gebouw robuust en meer gesloten, aan de boulevard licht en open. Meer informatie over het ontwerp van de bediencentrale is hier te vinden: https://studiosk.nl/2020/01/22/scheveningen-krijgt-een-nieuwe-bediencentrale/

De visualisaties beginnen nu echt overeen te komen met de realiteit buiten! Een impressie van de bouw is te bekijken via deze timelapse: https://youtu.be/BIfnoT48BZA.

Informatie over je bezoek op 8 juni is hier te vinden.