De bouw van de bediencentrale vordert!

Aannemer VialisBesix is begonnen aan de tweede verdieping van de gloednieuwe bediencentrale op de boulevard in Scheveningen die Iris van Huijstee van studioSK samen met VANDELUNE heeft ontworpen. Vanaf de boulevard lijkt het alsof gewerkt wordt aan de eerste verdieping. Dat komt omdat er een parkeerkelder is gerealiseerd onder boulevardniveau aansluitend aan de werkkade. Dat was een uitdaging vanwege de constructie van de kadewand waar de paalfundering tussendoor gevlochten moesten worden.

Bouwen op deze bijzondere locatie is een uitdaging maar op de foto’s is te zien dat de contouren van het gebouw langzaam zichtbaar worden en het hoogste punt nadert.  De bedienzaal, de hoofdfunctie van het gebouw, bevindt zich op de tweede verdieping wat zorgt voor een groter programma in oppervlakte op die vloer. In het ontwerp is daarom gekozen voor een overstek richting de haven om aan te sluiten bij het nautische karakter van deze plek. Nog heel even wachten en ook dit kunnen we vanaf het strand tevoorschijn zien komen!

Bediencentrale Scheveningen Den Haag

Fotos van de bouwplaats zijn genomen door Tjerk van de Lune

 

Meer weten over de vormgeving? Kijk dan ook eens hier!