European prize for urban public space 2022

European Het project Catharijnesingel heeft de European prize for urban public space 2022 gewonnen. Uit 35 landen werden 326 projecten ingezonden. Een internationale jury koos daaruit de Catharijnesingel als winnaar.

De European prize for urban public space 2022 is een prijs van het Centre of Contemporary Culture of Barcelona. De wordt elke twee jaar uitgereikt aan ingrepen in het landschap ‘die de stedelijke openbare ruimte herstellen en verbeteren’.

StudioSK ontwierp alle bruggen over het water van de Singel in het gebied rondom muziekcentrum Vredenburg en de stadskamer. De bruggen en de terrassen ertussen vormen een intensief beleefde stedelijke ruimte waar je een directe relatie met het water hebt en de groene oever aan de overzijde.

De jury concludeert dat ‘de Catharijnesingel een modelproject is geworden voor stedelijke transformatie waarmee een leefbare en klimaatbestendige toekomst voor de stad wordt veiliggesteld’.