Station Almere Centrum: nieuwe fietsenstalling geopend

Je fiets stallen op het treinstation van Almere Centrum is weer een stuk aantrekkelijker geworden! Als eerste stap van een grote kwaliteitsimpuls voor station Almere Centrum, ontworpen door studioSK, is Fietsenstalling West voor reizigers geopend.

De grote kwaliteitsimpuls maakt station Almere Centrum, gebouwd in 1987, weer een aantrekkelijk poort tot de stad voor de komende jaren.

De Fietsenstalling West ligt aan het busstation en biedt plek aan 620 gewone en 50 buitenmodel fietsen. De aangename ruimte met hoge plafonds en hoge ramen zorgen voor overzicht in de stalling en versterken de visuele relatie met het busstation. Door de geautomatiseerde toegangspoortjes kunnen reizigers hier de hele dag terecht.

In de toekomst zal deze stalling in combinatie met de stalling aan de oostzijde samen plek bieden aan 3463 fietsen, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijke aantal.

De opening van Fietsenstalling West is de eerste stap in het opleveren van het vernieuwde station Almere Centrum. Binnenkort meer nieuws!

Nieuwsbericht ProRail

Nieuwsbericht Almere 2.0