Delft Campus integraal architectonisch uitgewerkt door studioSK

Voor de nieuwbouw van Station Delft Campus heeft studioSK in opdracht van Prorail de architectonische uitwerking, (bouw)begeleiding en toetsing gedaan van het ontwerp dat Strukton uitvoert in een TO (Technisch Ontwerp) en het UO (Uitvoeringsontwerp) op basis van het vormgevingsdocument van Benthem Crouwel Architects. In samenspraak met de bouwer Strukton is een samenhangend beeld gecreëerd t.a.v ruimtelijke en esthetische kwaliteit. 

studioSK heeft – in samenspraak met de bouwer Strukton – een samenhangend beeld gecreëerd t.a.v ruimtelijke en esthetische kwaliteit. Alle aspecten, zoals techniek, installaties, constructies en bouwkundige afbouw van het station zijn integraal vanuit een architectonische visie ontworpen.

In een BIM360 van Strukton werden constructieve, bouwkundige en installatietechnische disciplines gecoördineerd. Doordat het vormgevingsdocument niet ver was uitgewerkt, was dat een intensieve klus. Zo bleek bijvoorbeeld dat alle vier de liften nodig waren voor stabilisatie van de kap in plaats van slechts twee. Een uitdaging die bijzonder resultaat heeft opgeleverd was om installatietechnisch alle voorzieningen te integreren die nodig zijn voor de PV panelen op het dak. Deze voorzien het hele station van elektriciteit, waardoor het station nul op de meter is.