Station Castricum geopend: ‘’een poort naar de duinen’’

En zo is het maar net, wethouder Paul Slettenhaar verwoordde tijdens de openingsspeech goed de ziel van het stationsontwerp. Met een glooiende luifel van ‘tent’doek en gevels bestaande uit zand- en houtkleurige latten is er een sterk beeldmerk neergezet. Het is mooi om te zien hoe het licht nu door het doek valt en je de nabijheid van duin en strand ervaart.

Als officieel openingsmoment werd het opgeknapte carillon in werking gesteld door de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Een nieuw leven voor het station, een tweede leven voor het carillon, hier kan Castricum weer even mee vooruit.

Lees hier meer over de transformatie van station Castricum.

Station Castricum

Waar komt het carillon van het station vandaan? Hoe ging de feestelijke opening en hoe zag het station er vroeger uit? Dat zie je in deze video van ProRail!