Handboek zonnepanelen op stations

Logischerwijs zien we steeds vaker zonnepanelen verschijnen rondom het spoor. Het toepassen van zonnepanelen in bestaande en nieuwe situaties lijkt vanzelfsprekend maar niets is minder waar. Om het toepassen van zonnepanelen te vergemakkelijken heeft studioSK samen met Bureau Spoorbouwmeester en ProRail het “Het Handboek Zonnepanelen” geupdate, waarin richtlijnen en aanbevelingen staan voor hoe om te gaan met dit soort ontwerpopgaven. Aan de hand van voorbeelden en case-studies worden verschillende richtlijnen besproken en maken we inzichtelijk aan welke mogelijke ontwerpoplossingen er bij verschillende opgaven gedacht kan worden. Een interessante onderzoeksopdracht en een mooi handboek dat we zelf veelvuldig zullen gaan toepassen in de projecten waar we aan werken!

Het Handboek Zonnepanelen is te vinden op de webpagina “Visie Zonnepanelen op stations” van Spoorbeeld of te downloaden als pdf