Recreatief panoramapunt

In opdracht van Staatsbosbeheer heeft studioSK een recreatief uitzichtspunt ontworpen. Bij de herinrichting van het groengebied wordt er aan het eind van de wandel- en fietsroutes een aantrekkelijke rustplek voor recreanten en spottersplek voor natuurliefhebbers gerealiseerd.

Het uitzichtspunt is gesitueerd aan de zuidrand van Lelystad, daar waar het water van de Lage Dwarsvaart aantakt op de Lage Vaart. Vanaf deze unieke plek is er een schitterend panoramisch uitzicht over het water en zicht op de beverburcht aan de overzijde.

Architect Paul van der Ree werd geïnspireerd door klassieke uitzichtpunten. Op de theatervormige podiumtrap  is er gelegenheid om uit te rusten en van het weidse uitzicht te genieten. Een vrijstaande boom naast de tribune  biedt schaduw en verkoeling op warme dagen. Vanaf het rondeel wordt het alzijdige panorama in scene gezet. Aan de waterkant ervan dalen twee theatrale trappen af naar het water, zodat je ook kunt pootjebaden. Zo is een prettige verblijfsplek om van de natuur te genieten  gecreëerd en een dynamisch ruimtestelsel met een zichtas over de diagonaal in de richting van de burcht.

Movares heeft het ontwerp in samenspraak met de opdrachtgever ook technisch uitgewerkt.