Internationale Watford conferentie 2019 in Parijs

Afgelopen week stond de transformatie van stations in hoogstedelijk gebied op de agenda van de internationale Watford conferentie in Parijs. StudioSK maakt deel uit van de vaste kern van deze jaarlijkse bijeenkomsten, waarbij stations en stationsgebieden centraal staan. Het ontwikkelen van scenario’s voor succesvolle transformaties en ontwerpen van stationsgebieden en spoorzones is tenslotte een kernactiviteit van ons bureau.

Onze architecten Iris van Huijstee en Dmitri Levin hielden een presentatie op de internationale Watford conferentie in Parijs. Iris en Dmitri presenteerden het thema vanuit een breed perspectief naar o.a. specifiek de toekomstige ontwikkelingen van station Amsterdam Lelylaan als voorbeeld. Voor deze hoogstedelijke locatie heeft ons bureau inmiddels een toekomstscenario en ontwikkelperspectief ontwikkeld in samenwerking met de gemeente en de spoorpartijen.

Architect Dmitri Levin - Internationale Watford conferentie

Architect Iris van Huijstee - Internationale Watford conferentie

Dit is zowel een actueel als uitdagend thema waar wij als studioSK graag mee bezig zijn. Zo hebben we in de afgelopen jaren een reeks aan verouderde stations en stationsgebieden getransformeerd naar de hedendaagse eisen en wensen. De vernieuwde stations hebben een frisse uitstraling gekregen waarin de kwaliteit van de bestaande structuur en context als integraal onderdeel zijn meegenomen in het ontwerp.

Ruimtelijke kwaliteit – als vertaling van stedelijke ambitie, comfort, functionaliteit en sociale veiligheid staan altijd centraal. Op die manier ontwerpen we stations die perfect in hun situatie passen en een katalysator zijn van stedelijke activiteit. We maken stations die comfortabel en logisch in gebruik zijn en waarbij de reiziger op een natuurlijke manier veilig zijn weg kan vinden. Onze recente ontwerpen zijn voorbeelden van circulariteit, waarbij duurzaamheid een vanzelfsprekend aspect is dat geïntegreerd is in het ontwerp.