Transformatie fietsenstalling Zuidplein

Op 30 september start de ombouw van fietsenstalling Zuidplein, aan de Amsterdamse Zuidas. Deze verbouwing is hard nodig, de stalling is verouderd en de afgelopen jaren zeer intensief gebruikt. In het voorjaar 2020 gaat de vernieuwde stalling nabij station Zuid weer open en voldoet dan helemaal aan de huidige eisen, zowel functioneel als qua beleving en sociale veiligheid. Het is een schoolvoorbeeld van hoe een deel van een oorspronkelijke ‘old school’ autoparkeergarage getransformeerd kan worden tot high end fietsparkeren; een opgave waar wij van studioSK steeds vaker aan werken.

studioSK maakte het ontwerp voor het gloednieuwe interieur. In het ontwerp komen een aantal ingrediënten terug, waarmee ook de nabijgelegen stalling onder het Gustav Mahlerplein tot een succes gemaakt is. Na de make-over zal de ruimte onherkenbaar ogen: lichte kleuren, goede verlichting, een heldere routing en ook eindelijk hier een dynamische verwijzing naar de vrije plekken maken de stalling  publieksvriendelijk en sociaal veilig.

Naast de gemeente dragen ook de Vervoerregio Amsterdam, Prorail en de Europese Unie financieel bij aan de verbouwing. Na de opening zal NS de stalling exploiteren.