Utrecht Vaartsche Rijn in Top 3 ‘Beste fietsenstalling van de stad’

In Fietsstad Utrecht is de stalling bij het station Vaartsche Rijn een van de onontdekte pareltjes. De halte wordt door steeds meer reizigers – met name vanuit zuidelijke richting als optimale ontsluiting van het Utrechtse centrum ontdekt. Over een paar maanden rijdt daar ook de tram. In een reportage van het Algemeen Dagblad van dit weekend is te lezen dat deze stalling op een gedeelde derde plaats staat, voor wat betreft meest populaire stallingslocaties. ‘Je bent snel op het perron, met trappen die direct naast de stalling liggen. De stalling is modern en ruim.’ ‘Alleen is de stalling nog niet zo duidelijk aangegeven.’ Dat laatste is vooralsnog nu nog een voordeel voor wie er wél zijn fiets neerzet, want er is altijd plek!


Kenmerkend is de afwerking met veel blank hout. Dat geeft de stalling, ontworpen door studioSK, een prettige ambiance. De ruimte is overzichtelijk ingericht en daardoor sociaal veilig. De beheerder bij de ingang houdt een oogje in het zeil.

Pal aan de rand van het centrum aan het eind van de Oude Gracht ligt de sympathieke stalling vlakbij het museumkwartier en uitgaanscentrum De Helling.  Een ideale locatie voor een recreatief dagje erop uit in Utrecht.