Een nieuwe uitstraling voor station Voorburg

Op station Voorburg zijn de bestaande roltrap, betonnen liftschacht en balustraden gesloopt. In het ontwerp van studioSK is de ruimtelijke kwaliteit verbeterd door een nieuwe transparante roltrap en glazen balustrades op het perron van het viaductstation. De liftschacht is compleet vervangen door een transparante versie. De openheid en transparantie geeft de reizigers een groter gevoel van veiligheid.

Door de transparante balustrades en lift valt er ook meer daglicht op maaiveld onder het spoorviaduct. Ook heeft projectarchitect Wienke Scheltens de ambiance verbeterd door de warme uitstraling van het toegepaste blank houten plafond- en wandafwerking.

De plaatsing van de nieuwe liftschacht was een echt huzarenstukje. De liftschacht werd in drie delen aangevoerd met het glas er al in. De elementen werden één voor één met twee heftrucks schuin de liftkoker in gemanoeuvreerd en gekoppeld. De hijshaak moest door een kleine opening in het dak gemanoeuvreerd worden; dat was echt millimeterwerk en net Lego in ’t groot!