Vernieuwd Rotterdam Blaak: klaar voor gebruik!

Projectarchitecten Tjerk van de Lune en Iris van Huijstee van studioSK hebben in samenspraak met Prorail, NS, Bureau Spoorbouwmeester, RET, gemeente en stadsregio Rotterdam meerdere verbetermaatregelen voorgesteld voor station Rotterdam Blaak. Dit bijzonder vormgegeven station van ons bureau, zo’n 25 jaar geleden ontworpen door toenmalige architect Harry Reijnders, was toe aan een opknapbeurt om weer te kunnen voldoen aan vigerende Europese regelgeving. Inmiddels is het dak bij de hoofdentree vervangen, zijn perrons opgehoogd en voorzien van natuursteen en zijn spoor en bovenleidingen vernieuwd.

Veel aandacht is besteed aan het verbeteren van sociale veiligheid en oriëntatie. De zichtbaarheid en vindbaarheid van de modaliteiten zijn verbeterd en dat maakt het station veel prettiger in het gebruik. Een mysterieuze blauwe lichtzuil vormt een special die qua vormgeving goed aansluit bij de wat excentrieke vormgeving uit de tachtiger jaren van dit eerste ondergrondse treinstation in ons land. Benieuwd naar wat er allemaal veranderd is? Bekijk onze projectpagina hier!