Winkels station Utrecht Vaartsche Rijn geopend!

Vanaf het allereerste begin van het ontwerp is er ingezet op levendige functies op het maaiveld bij het station. We hebben het station feitelijk ontworpen als ‘een stuk stad met een trein en tram op het dak.’ Als architecten hebben we de gemeente ondersteund met de allereerste subsidieaanvraag om dit mogelijk te maken.

En dan is het zover; de winkels zijn deze week geopend. Op de hoek van de Westerkade is een zogeheten Coop Vandaag gerealiseerd; een concept van de supermarktketen gericht op steden met nadruk op maaltijden. Het verschil met een reguliere winkel van de supermarktketen is dat zij een keuken in de zaak hebben waar verse maaltijden worden gemaakt. Daarmee richt zij zich op de studenten van de omliggende scholen, maar ook op tweeverdieners die in de omgeving wonen. Direct ernaast geeft Bloemen Plaza To Go kleur aan de passage onder de sporen. Fietsenwinkel Bike2Go is een perfecte combinatie met de fietsenstalling aan de kant van de Oosterkade. Men repareert er fietsen, verkopen nieuwe en tweedehands fietsen en men heeft een uitgebreid assortiment met fietsaccessoires.