Verschijnt binnenkort : Fietsgek

Vanaf 9 november in de boekwinkel:

Fietsgek! neemt de hedendaagse fietscultuur onder de loep en vraagt zich af hoe dit negentiende-eeuwse vervoermiddel tegen het geweld van de machtige autolobby in zo mateloos populair kon worden. In 10 pagina’s full colour wordt de ‘state of the art’ van fietsparkeren uiteengezet aan de hand van gerealiseerde projecten, ontworpen door studioSK.

Is het misschien omdat de fiets je vaak sneller op je bestemming brengt dan de auto? Of omdat hij weinig ruimte in beslag neemt, schoon is en de gebruiker fit en gezond houdt? Ook het buitenland begint deze voordelen te ontdekken en omarmt dit eerlijke, duurzame transportmiddel, dat weliswaar geen Nederlandse vinding is, maar desondanks kon uitgroeien tot een belangrijk exportartikel.

Het boek laat de fiets en haar gebruikers in al haar verschijningsvormen zien. Katelijne Boerma is fietsburgemeester van Amsterdam, Simon Groen uit Middelharnis berijdt het liefst een authentieke vélocipède. Kunstenaar Pete Jordan fotografeert platgereden fietsbeldoppen, Yannic Bode ruilde als Duitse student in Leiden zijn auto in voor een fiets en Xing Chen schreef voor collega-expats een instructieboek over fietsen in 020. Fietsgek! laat ze allemaal aan het woord, plus nog een heleboel andere inwoners van ons land die zich een leven – privé of beroepsmatig – zonder fiets niet kunnen voorstellen.

Paperback, 17 x 23 cm
392 pagina’s, full colour
Nederlands
ISBN boek : 9789463191395

Auteur:   Peter de Lange

Een preview van het boek is hier te lezen.

Het werk van studioSK in dit boek is hier te lezen.