Perronoutillage, logica en rust op station Utrecht Centraal

Bij het ontwerp van stations is de inrichting van de perrons volgens de filosofie van de stationsdomeinen een vak apart. Een indeling die helder en overzichtelijk is versterkt de oriëntatie en zorgt voor een optimale logistiek. studioSK heeft voor alle stationstypen inrichtingsvoorstellen ontwikkeld, van de kleinste tot de allergrootste stations. De afgelopen twee jaar hebben de perrons van station Utrecht een stille metamorfose ondergaan. Perron voor perron zijn de platforms opnieuw ingericht en aangekleed.

Het resultaat is goed zichtbaar. Door structuur aan te brengen is er visuele rust gecreëerd en vormen de perrons als totaal een samenhangend geheel. De plaatsing van de objecten en het meubilair is zodanig dat de logica van de aankomende en vertrekkende reizigers wordt gevolgd. Tegelijkertijd is er gezorgd dat er voldoende ‘’leegte’’ overblijft om de reizigers op adem te laten komen.

Ook zijn de perrons opnieuw bestraat. We hebben daarbij een patroon toegepast dat de gekromde lijnen van het perron volgt, met minimaal knipwerk.

De kleur van de tegels is relatief licht zodat de perrons, samen met het frisse, maar ook warme meubilair, een sprankelende uitstraling krijgen.
Het wachten op de perrons van station Utrecht wordt zo weer een plezier!