Transformatie station RAI (update)

De start van het bouwproces is duidelijk begonnen aan de rand van het volop in ontwikkeling zijnde Amsterdam Zuidas. De sloophamer gaat als eerste door het beton van de fietsenstalling.

Het gebouw zal letterlijk en figuurlijk open en transparant worden door een uitbreiding in de vorm van een glazen serre. De ambitie van het knooppunt krijgt zo de uitstraling die aansluit bij de ambitie van OV-knopen aan de zuidkant van Amsterdam. De kwaliteitssprong wordt ook doorgezet in de uitbreiding en transformatie van de metrohal.

Aannemer Van Eesteren voert het werk uit. De transformatie van de stalling zal in het voorjaar van 2019 voltooid zijn. De capaciteit ervan wordt uitgebreid naar circa 1850 plaatsen.

Het totale project is zomer 2019 gereed; dan is ook de transformatie van de OV/metrohal klaar en is de integrale transformatie en uitbreiding van het OV-knooppunt voltooid.

Het masterplan en ontwerp van het geheel is van de hand van projectarchitect Paul studioSK, in opdracht van gemeente Amsterdam in samenwerking met ProRail.