Hanzestalling

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan onze aanbieding voor de ondergrondse rijwielstalling bij station Zwolle. Samen met onze partners BAM en Weboost zijn we tot een mooi resultaat gekomen.

Ons voorstel sluit aan bij de gewenste Lommerijke kwaliteit van het (toekomstig) stationsgebied. Ons voorstel verbind het niveau van de stalling met het maaiveld door de spiegelvijver, die voor het station komt te liggen een glazen bodem te geven.

De beheerder, die onder de vijver zijn werkplek heeft, kan zo in natuurlijk daglicht zijn of haar werk doen. De vijver zal ’s avonds als een lampion het station aanlichten. Het thema Hanze in door het gehele ontwerp verwerkt. Het gebogen houten plafond refereert aan het Koggeschip en de grafische patronen verwijzen naar de Hanzetijd en dragen bij aan de oriëntatie in de 5475 fietsen grote stalling.

Helaas hebben we deze mooie opdracht niet gewonnen en feliciteren we bij deze de winnende combinatie.