Bicycle Architecture Biennale & het Droste Effect

Na drie succesvolle edities van de Bicycle Architecture Biennale werd de expositie de afgelopen week tentoongesteld in het kader van het festival WeMakeThe.City.

De tentoonstelling toont het werk van nationale én internationale ontwerpers vanuit alle hoeken van de wereld. De expositie laat zien hoe fietsen het stadsleven kan verbeteren door bij te dragen aan een gezondere levensstijl en een schonere omgeving en hoe high end ontwerpen het fietsgebruik kunnen stimuleren.

De locatie waar de fotopanelen dit keer te zien waren was de Gustav Mahlerplein stalling op Zuidas. Dat leverde een bijzonder beeld op: de stalling Mahlerplein werd als een van de gepresenteerde fietsprojecten tentoongesteld in de stalling zélf… Mahler ín Mahler zoals de verpleegster weer verschijnt op de bus Droste cacao.

 

 

De Bicycle Architecture Biennale is een project van BYCS Global Programs, een sociale onderneming voor promotie en marketing van fietsinnovatie en ambassadeurschap van Amsterdam als gidsregio voor nieuwe fietsculturen in steden wereldwijd. Met als doel dat 50% van alle ritten in steden per fiets wordt afgelegd in 2030.