Dag van de duurzaamheid

Het stationsgebied van Helmond naar ontwerp van studioSK is nog steeds een van de koplopers in de stationsscan van ProRail en NS.

Als de nieuwe grote stations (zoals Rotterdam, Utrecht en Amsterdam) buiten beschouwing worden gelaten, scoort station Helmond het hoogst met de stationsscan. Dit station – of liever: het stationsgebied Helmond – werd in 2014 geopend. De integrale aanpak straalt van het gebied af.

‘De ambitie is van het ontwerp af te lezen. Het hele gebied straalt  duurzaamheid uit’, vertelt een enthousiaste Alex Rigter, manager Duurzaamheid bij NS Stations. Om vervolgens een meer inhoudelijke verklaring daarvoor te geven. Het stationsgebied heeft een krachtige identiteit met een nieuw, flexibel bruikbaar stationsgebouw en een zorgvuldig vormgegeven openbare ruimte. Het is overzichtelijk en heeft een ruim aanbod in voorzieningen voor de reiziger.

Lees er meer over in het document Showcases van Bureau Spoorbouwmeester: showcases goed voorbeeld doet goed volgen