Vrijheidsbeeld voor Amsterdam

Architectuurcentrum ARCAM toont deze zomer een selectie van tien plannen voor een Vrijheidsbeeld voor Amsterdam. Vier van de tentoongestelde studenten van de Academie van Bouwkunst werden bij deze bijzondere opdracht begeleid door architect Paul van der Ree van studioSK. Een rijkheid en verscheidenheid aan iconische projecten wordt gepresenteerd d.m.v. maquettes en posters met 3D visualisaties.

Een cultureel icoon op deze cultureel-historische plek kan een baken van vrijheid zijn, dat informatie biedt over de hoofdstad en de gemĂȘleerde bevolking door de eeuwen heen. Dit in een tijd waarin onverdraagzaamheid in de stad toeneemt. Bovendien kan het een oplossingen zijn om spreiding van het toerisme in de stad te bevorderen. Amsterdam staat de komende jaren voor een aanzienlijke uitdaging. Het aantal bewoners en bezoekers stijgt en dat legt een steeds grotere druk op het gebruik, de inrichting en de beleving van de openbare ruimte in het centrum van de stad.

Dinsdag 11 juli werd de tentoonstelling geopend door Jord Den Hollander, terwijl ook initiatiefnemer Ties van Dijk zijn visionaire kant liet spreken.

Vrijheidsbeeld Amsterdam
11 juli t/m 20 augustus 2017
ARCAM – Architectuurcentrum Amsterdam
Prins Hendrikkade 600
dinsdag-zondag, 13.00-17.00 uur
Gratis entree