Stationsgebied Hardenberg

Afgelopen week zijn de gemeenteraad, bewoners en de pers geïnformeerd over het schetsontwerp Stationsgebied Hardenberg opgesteld door Edwin Megens en Elke Puts van studioSK/Movares. Het aantal reizigers dat van en naar station Hardenberg reist, neemt de komende jaren flink toe. Dit komt onder andere door de populaire Vechtdallijnen en de ontwikkelingen in de omgeving van het station, zoals de nieuwbouw van de Sportboulevard en het Ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat reizigers in de toekomst veilig en comfortabel via station Hardenberg kunnen reizen, is een nieuwe inrichting van het stationsgebied ontworpen in opdracht van de gemeente Hardenberg, ProRail, NS en de provincie Overijssel.

Belangrijk onderdeel van het schetsontwerp is de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor. De tunnel zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers het spoor veilig kunnen oversteken. Het perron is vanuit de tunnel bereikbaar met een trap en een lift. Aan beide zijden van het spoor ligt in het schetsontwerp een fietsenstalling en parkeerterrein zodat er voldoende ruimte is voor reizigers om te parkeren. De bushaltes worden verplaatst zodat reizigers veilig en snel kunnen overstappen van de bus in de trein of andersom. Publiekskwaliteit is het leidend motief in het schetsontwerp van het nieuwe stationsgebied; een overzichtelijke, sociaal veilige publieke ruimte met veel groen en uitnodigende terrastrappen om  te wachten, recreëren of te ontmoeten.

Hier kunt u meer informatie vinden over het project:

Site gemeente Hardenberg

360 graden visualisaties