50 Stations voor de Toekomst

Het thema was het Station van de Toekomst voor de ontwerpopgave voor 150 havo en atheneum leerlingen van het  Niftarlake College in Maarssen. Dat levert natuurlijk uitdagende, innovatieve en creatieve resultaten op. Voor de scholieren was het bovendien een oefening in teamwerk, onderzoek, organisatie en presentatie. Opvallend goed werd er door hen al gebruik gemaakt van 3D-computer programma’s zoals Sketchup en Mindcraft. Maar ook was er vakwerk op het gebied van technisch tekenen en overtuigend waren de vaak prachtige maquettes. studioSK architect Paul van der Ree – zelf ontwerper van het huidige station in Maarssen – was samen met de vijf docenten en een (ex)ProRail medeweker stimulator en begeleider bij het project. Opvallende uitschieters waren er zeker bij, met o.a. een Park-station, een Kunst-station en een heus Hyper-Loop station!

station-van-de-toekomst-2

station-van-de-toekomst1

station-van-de-toekomst-3