Parkeer Kennis Event over Fietsparkeren

Op dinsdagmiddag 21 maart van 15.00 – 19.00 organiseert Parkeer Netwerk NL – PNNL – een bijeenkomst over thema Fietsparkeren, voor en door leden. Dit keer echter met gastsprekers van studiosk, Movares, de gemeente Amsterdam en Rob van der Bijl van Fietscommunity – zie het programma hieronder. Het is een kans om ‘de markt’ te ontmoeten. Wil je ook komen, dan kan dat..! Meld je dan even aan via fietsen@movares.nl

Fietsenstallingen zijn al lang niet meer een grote hoeveelheid fietsenrekken langs een plein, winkelcentrum of groenstrook. Het fietsparkeren heeft zich ontwikkeld door de toename van fietsgebruik in steden en daardoor een opgave van ruimtelijke invulling. Aspecten als bereikbaarheid, locatie, veiligheid en betrouwbaarheid hebben ertoe geleid dat in veel steden volwaardige fietsparkeergarages zijn en worden gebouwd. Een hele opgave !? Maar hoe zijn deze fietsgarages exploitabel? Welke motieven bestaan er voor de keuzes? Welke locaties zijn geschikt? Etc. etc. Veel vragen waarop wij op 21 maart trachten een inzicht te krijgen door inspirerende presentaties van partijen die met dit onderwerp al ruimschoots bezig zijn.

 fietsenstalling-mahlerplein-amsterdam-ontworpen-door-architect-paul-van-der-ree-studiosk-movares-8

De sprekers

Peter Keurntjes, Movares
Rob van der Bijl, Fietscommunity
Auke Adema, Gemeente Amsterdam
Paul van der Ree, StudioSK

Programma

15:00 – 15:45    Ontvangst
15:45 – 15:50    Welkom
15:50 – 16:10    Presentatie – Rob van der Bijl, Fietscommunity & Peter Keurntjes, Movares
16:10 – 16:25    Presentatie – Auke Adema, Gemeente Amsterdam
16:25 – 17:00    Rondgang in de Fietsgarage Mahlerplein
17:00 – 17:20    Presentatie – Paul van der Ree, StudioSK
17:20 – 19:00    Netwerkborrel
19:00                  Einde

Locatie

Crowne Plaza Amsterdam – South
George Gershwinlaan 101, 1082 MT Amsterdam

Parkeren

Onder het hotel kunt u parkeren in de Q-Park garage Gerswin.

Openbaar vervoer

Het Crowne Plaza Amsterdam – South bevindt zich op 500 meter afstand van station Amsterdam Zuid. U dient het station te verlaten aan de kant van het ‘‘Gustav Mahlerplein’’. Ga rechtdoor en steek de ‘‘Gustav Mahlerlaan’’ over. Het hotel bevindt zich achter het grote oranje gebouw aan de linkerhand aan de George Gershwinlaan 101.

Voor meer informatie over PNNL of het event, klik hier