studioSK Movares aan de slag op Schiphol

De architecten van studioSK, onderdeel van Movares, hebben in het consortium Movares, APPM en Ecorys de tender gewonnen voor de Verkenningenfase Multimodale Knoop Schiphol. Het prestigieuze project betreft het in samenwerking met stakeholders ontwikkelen van een maakbaar, haalbaar en gedragen schetsontwerp voor station, busstation, voorrijdvoorzieningen en ontvangsthal. Het ontwerp moet een duurzame oplossing bieden voor de groeiende capaciteits- en kwaliteitsproblemen binnen het station en de bereikbaarheid van de luchthaven. Een van de startpunten voor de Verkenningenfase is het ruimtelijk model dat Movares afgelopen zomer samen met de partners ontwikkelde in een door ons aangestuurde Value Engineering. Het totale volume van de opdracht bedraagt ca 1 miljoen euro.