Facade Brusselplein verrijst in Leidsche Rijn Centrum!

De bouw van het viaduct aan het Brusselplein vordert. Het viaduct Brusselplein is gelegen in de gigantische bouwput van het in aanbouw zijnde centrum Leidsche Rijn. De nieuwe stationsgevel aan de zuidzijde verklapt al iets van de post moderne allure die het Brusselplein gaat krijgen. De rijzige façade van baksteen markeert de stationsentree en zet hiermee zijn footprint voor tenminste 100 jaar.

 leidscherijn-1

Het 100 meter lange viaduct is opgebouwd uit een in situ dek met een façade van prefab betonkolommen bekleed met baksteen en natuursteen. In het betonnen dek zijn sparingen opgenomen voor een warm houten plafond om de verblijfskwaliteit van het station te borgen. De façade begeleid de route van het Brusselplein naar het hoger gelegen Berlijnplein, waar het busstation zal worden gerealiseerd. Het viaduct Brusselplein maakt onderdeel uit van een viertal kunstwerken in de Vleutensebaan die door StudioSK ontworpen zijn. Dit jaar gaat de Vleutensebaan nog in gebruik. In de loop van volgend jaar zijn alle kunstwerken inclusief een langzaam verkeersverbinding over de A2 gerealiseerd.

leidscherijn-3leidscherijn-2