Nieuwe Heemstederbrug genomineerd voor Europese Staalprijs 2016

 

De Nieuwe Heemstederbrug bij de Plofsluis in Nieuwegein is één van de drie genomineerde projecten voor de Europese Staalprijs in de categorie ‘Pedestrian and Cyclist Bridge’. Na het behalen van een nominatie voor de nationale Staalprijs 2016 zijn we zeer enthousiast dat de architectonische kwaliteit en het innovatieve karakter (hoge sterkte staal) van het brugontwerp ook internationaal wordt erkend. De Europese Staalprijs wordt op 14 november 2016 uitgereikt te Wenen.

Architect Edwin Megens is blij met de nominatie. ‘In dit project hebben we de ideale synergie gezocht tussen landschap, architectuur, constructie en onderhoudbaarheid. De brug ligt naast het bekende monument de Plofsluis. Die historische context versterkt de nieuwe brug. Als je de Heemstederbrug ziet liggen in het landschap, vormt het samen met de Plofsluis een prachtig beeld.’

Nieuwe_Heemstederbrug_Plofsluis_StudioSK_ (4)