Feestelijke openingsceremonie fietsparkeergarage Mahlerplein

Veilig, droog en gratis je fiets stallen in de mooiste stalling van Nederland? De stalling aan het Mahlerplein in Amsterdam bij station Zuid/WTC is vanaf maandag 11 juli open! Bekijk het feestelijke programma van Zuidas Fietst 12, 13 en 14 juli hier.

 

Mahlerplein-fietsenstalling-programma-Paul-van-der-Ree-studiosk-movares

‘Zuidas-kwaliteit’ straalt af van de nieuwe verblijfplaats voor drieduizend fietsen, ontworpen door projectarchitect Paul van der Ree van studioSK. In de lichte, ruime en overzichtelijke ruimte stroomt veel daglicht binnen. Een reeks kleurige ‘lichtvensters’ zorgt voor een prettige beleving en gevoel van veiligheid. Deze brede lijken uitzicht op de buitenwereld te geven en versterken het gevoel van sociale veiligheid. Architect Van der Ree ontwierp de kleurrijke ‘panoramavensters’ samen met grafisch vormgeefster Irma Bannenberg. Het effect is overtuigend en het zorgt voor een speciale ambiance. Het laatste waar je aan denkt is dat je je in een ondergrondse ruimte bevindt.

De combinatie van studioSK en BAM heeft deze ondergrondse fietsparkeergarage aan het Mahlerplein, hartje Zuidas gerealiseerd in opdracht van projectorganisatie Zuidasdok. De bouw is gestart in 2015 en nu, een jaar later is het project voltooid. Vanaf maandag 11 juli is de stalling open en donderdag 14 juli is er een feestelijke openingsceremonie.

Mahlerplein-fietsenstalling-componisten-Paul-van-der-Ree-studioSK movares

Mahlerplein-fietsenstalling-entree-opening-Paul-van-der-Ree-studiosk movares

Mahlerplein-fietsenstalling-entree-Paul-van-der-Ree-studiosk movares-wethouder-Pieter-Litjens-Barbara-Barend

Mahlerplein-fietsenstalling-omgeving-entree-Paul-van-der-Ree-studiosk-movares

Mahlerplein-fietsenstalling-licht-kunst-Paul-van-der-Ree-studiosk-movares