Uitbreiding Station Leidsche Rijn Centrum in volle gang

Aannemer Van Wijk uit Nieuwegein is in opdracht van de gemeente Utrecht volop aan de slag met de uitbreiding van station Leidsche Rijn Centrum. De uitbreiding van het station maakt onderdeel uit van de nieuwe Vleutensebaan, die bestaat uit een autoweg, een fietssnelweg en een HOV baan en behelst meerdere civiele werken.

station Leidsche Rijn Centrum architect Nienke van de Lune studiosk movares 1

Deze nieuwe verbinding moet ervoor zorgen dat Leidsche Rijn beter wordt verbonden met het centrum van Utrecht. Het civiele kunstwerk dat voor station Leidsche Rijn Centrum ligt aan het Brusselplein. Het is zo ontworpen dat het een nieuwe faƧade vormt voor dit nieuw aan te leggen plein.

station Leidsche Rijn Centrum architect Nienke van de Lune studiosk movares 2

De facade geeft het station een nieuw uiterlijk en verbind het treinstation met het verderop gelegen busstation dat boven de A2 zal worden aangelegd. Het Ā stationsbeeld krijgt door deze ingreep ook meer vorm en identiteit door de colonnade met dubbele hoogte aan het stationsplein. studioSK heeft het project in opdracht van de gemeente Utrecht ontworpen. Tijdens het ontwerp is nauw samengewerkt met Lodewijk Baljon Landschaparchitecten, die Leidsche Rijn Centrum vormgeven onder supervisie van Jo Coenen.

station Leidsche Rijn Centrum architect Nienke van de Lune studiosk movares 3