Loxia

Loxia zocht voor hun nieuwe behuizing een fris, kleurrijk en open interieur dat paste bij de identiteit van het snelgroeiende bedrijf. De onderneming houdt zich bezig met Vervoer Per Trein systemen (VPT), de realisatie van bedienvoorschriften (BVS) en het beheer en de ontwikkeling van CARE, een ontwerptool t.b.v. treinbeveiliging- en trein-beheersingssystemen.

studioSK vertaalde de wens om iets te doen met de bedrijfskleur groen in een speciaal voor Loxia ontwikkeld groen tapijt. Dit is de bindende factor voor het hele interieur geworden. Aan de kantine, pantry’s en de gangzones is een subtiel accent meegegeven. De accentkleuren van de vergadertafels sluiten naadloos aan bij de kleurstelling van het totaal.

De huisvesting van het bedrijf is in verschillende fasen en op verschillende locaties in Utrecht ondergebracht. studioSK begeleide en ontwierp alle stadia in samenwerking met de directie en het personeel. Al in 2007 ontwierpen wij de inrichting van de locatie in Hoog Overborch. Daarna is het bedrijf een duurzame samenwerking met ProRail aangegaan onder de noemer RIGD-Loxia. Het groeide hierdoor in vijf jaar tijd uit zijn jasje en werd er een nieuw onderkomen gevonden op de 5e en 6e verdieping van het verderop gelegen Janssoenborch. Na drie jaar was het bedrijf opnieuw toe aan uitbreiding, die nu gevonden is op de 2e etage van hetzelfde gebouw.

Om een eenduidige uitstraling te geven voor het hele bedrijf is de 2e verdieping qua uitstraling identiek aan de 5e en 6e verdieping. Dit uit zich met name in kleur en materialen, de vormgeving en een consequente maatvoering. Een aantal functies werd van de twee bestaande verdiepingen naar de nieuwe verdieping verplaatst, waaronder de bedrijfskantine. Daardoor hebben we ook een aantal wijzigingen aangebracht op de bestaande vloeren. De vrijgekomen ruimte is omgebouwd tot kantoor en met de uitbreiding op de tweede verdieping heeft Loxia de komende jaren ruimte voor uitbreiding. 

meerminder info


toonverberg info

Loxia
Loxia
Loxia
Loxia
Loxia
Loxia
Loxia