hoofdkantoor Hegeman

In 2006 schreef Beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal een meervoudige opdracht uit voor het nieuw te bouwen hoofdkantoor. Architecten George van Beers en Tjerk van de Lune ontwierpen een complex dat de bedrijfstakken van Hegeman representeert. De gebouwen refereren naar de tak ‘Utiliteitsbouw’ . De bijzondere halfsteens verband gemetselde gevels geven de gevel, maar ook het interieur een eigenwijs karakter. De pyloon en  de loopbrug, die de gebouwen verbind, verwijst naar de bedrijfstak ‘Bruggenbouw’ . De bijzondere parkeerrotonde, die deels in het water ligt, verwijst naar de tak ‘Weg- en waterbouw’.

Op de begane grond bevinden zich het bedrijfsrestaurant en de entree. Door grote glaspuien wordt er uitzicht geboden op een naastgelegen terras. Op de eerste en tweede verdieping liggen de kantoorruimten, verbonden door een ruime vide met een groot daklicht erboven.

In het interieurontwerp is veel aandacht besteed aan natuurlijk en eerlijk materiaalgebruik. De materialen beton, eiken staal en glas zijn vormen hier de basis voor. Deze combinatie past bij de aannemersmaatschappij Hegeman. Zandkleurige vloerbedekking aangevuld met antraciet en grijstinten maakt het geheel tot een zakelijk interieur. De werkplekken en overige kantoorfuncties zijn ingedeeld volgens het principe van een combinatie kantoor. De cellen zijn afwisselend voor twee, drie of vier personen te gebruiken. Aan de zuidzijde liggen de kantoorcellen en aan de noordzijde is de kantoortuin gesitueerd.

meerminder info

Opdrachtgever
Hegeman

Aannemer
Hegeman

toonverberg info

hoofdkantoor Hegeman
hoofdkantoor Hegeman
hoofdkantoor Hegeman
hoofdkantoor Hegeman
hoofdkantoor Hegeman
hoofdkantoor Hegeman