flowerpower

In Leidsche Rijn schuilt de techniek achter bloemrijke gevels. Metershoge bloemen zijn op meerdere technische gebouwen van de nieuwe spoorlijn in Utrecht geprint. Zo hebben we hardcore spoortechniek verpakt in een natuurlijk jasje en dat maakt een eenvoudig technisch gebouw tot het ‘lievelingetje’ van de wijk; flowerpower!

Voor het ontwerp van de prints is een samenwerking met de Amsterdamse grafisch ontwerpers EHGZ/Graphic Surgery en fotograaf Frank van Dam  uit Utrecht aangegaan. Onderling wisselden de partijen ideeën, foto’s en schetsen uit, waardoor drie verschillende grafische ontwerpen zijn ontstaan die in afstemming met de stedenbouwkundige supervisors tot deze realisatie hebben geleid.

Door de gebiedseigen gevelprints worden de autonome gebouwen toch onderdeel van de omgeving. De abstracte, schaalloze volumes reflecteren door (foto)grafische kunstuitingen natuurlijke elementen uit hun omgeving. Zo heeft het onderstation in het landelijke gebied van Vleuten een omhulsel met madeliefjes gekregen. Het ontwerp voor het kleinere relaisgebouw in het Leidsche Rijn Park bestaat uit een afbeelding van wilde roosjes met daaroverheen een grafische laag van abstracte bladeren en stippen. Het onderstation in deelgebied het Zand is voorzien van een okergeel stuk blad op reuzenformaat. Als het reuzenblad van dichterbij wordt bekeken  zal blijken dat het is opgebouwd uit grafisch bewerkte stukken boomschors.

meerminder info


toonverberg info

flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower
flowerpower